Gönderen Konu: Ttnet Güvenlik Kodu Önerisi  (Okunma sayısı 775 defa)

temp512

• Newbie
  • *
  • Toplam İleti: 3
    • Profili Görüntüle
Ttnet Güvenlik Kodu Önerisi
« : Ağustos 17, 2009, 10:33:50 ÖÖ »
.
.
.
Öncelikle çalışmalarınız için teşekkürler.  Ey DSL! -Ttnet'in aşağıdaki resimdeki gibi captcha (Güvenlik Kodlarını) kodlarını otomatik okunmasını sağlayabilrmiyiz acaba.

Jdownloader isimli indirme yöneticisi olarak çalışan program "megaupload.com", "rapidshare.de" "netload.in" ve vb dosya barındırma sitelerinin captcha kodlarını otomatik okuyabilmekte. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi.
.
.
.

.
.

Jdownloader ismi üzerinde jawa platforumda hazırlanmış bir uygulama captcha kodlarını okumak için OCR sistemini kullanıyor.
Ey DSL! -Ttnet projenizi bu şekilde gelştirme düşünceniz var mı?
Bende bu yıl içerisinde Delphi 7.0 eğtimi almaya hazırlanıyorum yardımcı olabilirsem ne mutlu.

.
.
.

freedelphi

• Administrator
  • Newbie
  • Toplam İleti: 2
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ynt: Ttnet Güvenlik Kodu Önerisi
« Yanıtla #1 : Ağustos 20, 2009, 02:28:20 ÖS »
Ey DSL! ilk çıktığında güvenlik kodunu captcha algoritmaları ile ile çözebilmekteydi. Uzun süre bu sürüm kullanıldı ve oldukça başarılı sayılmıştı. Fakat günün birinde bir kişiden mail aldım ve Ey DSL! i Türk Telekom'a şikayet ettiğini söyledi. Ey DSL! yüzünden TTNet sunucularının çalışamaz duruma geldiğini söylüyordu. Daha sonra Ey DSL! okuyamasın diye güvenlik kodu karmaşık hale getirildi. Biraz inceledikten sonra basit bit captcha olduğunu anladım. Fakat güvenlik kodunu otomatik olarak çözen yeni sürümü hiç yayımladım. Sebebi basit aslında. Ey DSL! gün içinde TTnet sunucularına çok fazla yüklenirse artık Ey DSL! bile kota bilgilerini alamayacaktı. Yani bindiğimiz dalı kesmeyelim dedim. Bu yüzden güvenlik kodunu otomatik aşmamak TTnet ve bizim için daha iyi olduğunu düşündüm. İşte olay tümüyle bundan ibaret. Zaten düzgün çalışmayan TTnet sunucularını daha fazla meşgul edip elimizdekinden de olmayalım. Bu arada Delphi eğitimin hayırlı olsun. İyi bir seçim olur bence. Kolay gelsin...

temp512

• Newbie
  • *
  • Toplam İleti: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ttnet Güvenlik Kodu Önerisi
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2009, 02:38:25 ÖS »
Sorgulama da telekom sunucularından çekilen verinin boyutu çok küçük.
Ayrıca zaten kullanıcıların kota bilgilerini güncelleme işlemi bildiğim kadarıyla 6 saatlik periyotlarla yapılıyor. Sizde projenizin kontrol aralığını kullanıcınında değiştirebileceği başlangıç değeri olan zaman türünden sayı tanımlarsınız olur biter. .
Çok sorun olacağını sanmıyorum.
Bence işin içinde başka iş var.
Ben sınırsız ADSL kullanıcısyım. Müşterilerimize öneriyorduk Ey DSL! programınızı ama captcha kodlarının bu şekilde olması kullanışlığını azalttı.
İlginiz için teşekkürler.